"Divlje 20te" je blog Ivan Vorasa o lifestyleu. Ime dolazi od desetljeća u kojem se nalazimo, koje će po dosadašnjim događajima definitivno ući u povijest kao "divlje 20te".

Ovo pišem jer učim - najbolje mi je kad pokušam objasniti što sam naučio.

Iako bi u teoriji moglo postojati beskonačno različitih vrsta remenja za satove, u praksi, što zbog mode, što zbog lakoće izrade, se susreće nek nekoliko popularnih stilova. Mislim da to ima isti konačni uzrok kao činjenica...

Nisam puno razmišljao o flouroscentnom materijalu na satovima, nije mi se činilo bitno, sve dok nisam naišao na sat koji to radi odlično. To iskustvo me je preobratilo i sad mislim da je to jedna od najvažnijih osobina satova.

Loom-o-ween 2020

Relative Time (YouTube kanal): Time For Lume-O-Ween 2020

Razlog t...

Sat koji mi je zadnjih mjesec-dva najčešće na ruci je prekrasan Orient Kamasu Red, vrlo zanimljiv i upečatljiv sat čiji brojčanik ima specifičan odsjaj kad ga svjetlost pogodi pod određenim kutem:

Za koga kupujete sat? U zadnje vrijeme čujem pojam "legacy" - ostavština - u ovom smislu da se kupuje sat koji će ostati potomcima, tipično sinu, što je glavni razlog zašto sam odabrao pisati o ovoj temi. I to je sasvim dobar razlog, legitiman, čak i ako na satove gledamo kao na investiciju. Možda p...

Zašto nositi sat? Sigurno ne da bi znali koje je vrijeme.

Evo jednog indikatora koji govori o čemu se radi: kad zađete u trgovinu satovima, vidjeti ćete točno obrnutu sliku nego što bi vidjeli u trgovini cipelama: dok ženskih cipela najčešće ima bar 70% u bilo kojoj trgovini, kod satova je obrnuto: bar 70% su muški satovi. I krokse su jednako dobro pomagalo za hodanje kao i vrhunske štikle Sergia Rossi, kao što je i mobitel jednako dobro pomagalo za saznati vrijeme kao i vrhunski Vacheron Constantin.