Korisnik sam mobilnih aplikacija za bankarstvo jednostavno jer su tako značajno komotnije čak i od korištenja web-aplikacija za banke. Zapravo, koristim ih tako često da se ne sjećam kad sam zadnji put pogledao web-aplikaciju: posve sam se navikao raditi sve što mi treba na malom zaslonu i tapkajući prstima. Ali ovo o čemu pričam nije vezano samo uz mobilne aplikacije nego je općenito problem za kojeg nisam čuo da se puno spominje na Internetu ni izvan njega: kako dobiti račun za GSM bon od Tele2 kupljen na stranici ili mobilnoj aplikaciji banke?

Sasvim slučajno mi je zatrebao račun zbog evidencije i poslao sam upit prvo PBZ-u, jer od njih sam izravno kupio (digitalni) bon. Odgovor PBZ-a je u ovom PDF-u, a ukratko glasi:

Nastavno na Vaš upit želimo Vas obavijestiti da Banka ne izdaje predmetne račune te Vas ljubazno molimo da se obratite operateru.

Gore napisano tumačim da se trebam obratiti Tele2. Njima sam poslao upit u kojem sam citirao odgovor PBZ-a, ali mislim da uopće nisu imali sluha za moju molbu. Odgovor Tele2 je u ovom PDF-u, a glasi:

Ljubazno Vas molimo da se ponovno obatite banci s obzirom da Tele2 nema uvid u Vaše bankovne transakcije.

Znači vrtimo se u krug. Gotovo sigurno negdje u ovim tvrtkama postoji barem jedan pravnik kojem bi se po službenoj dužnosti sada trebala dizati kosa na glavi. Naravno, uvijek postoji mogućnost da su banke i/ili operateri izlobirali da ne moraju izdavati račune niti ih fiskalizirati, ali nekako sumnjam, kupio sam ipak vrlo konkretnu stvar.

Previous Post Next Post