Još jedna priča za Apsurdistan: sasvim je "prirodno" da razni očitavači komunalija (struja, plin, voda...) i popratni majstori traže da se usred radnog dana bude kod kuće. Jer, logično je - njihovo je to radno vrijeme.

{width="300px"}

Kad sam bio mali, pročitao sam jednu vijest koja mi je bila jako simpatična: da u Silicijskoj dolini banke mijenjaju radno vrijeme tako da rade onda kad njihovi klijenti ne rade - poslijepodne ili po noći. I to mi je bilo super, u smislu "jedva čekam da se taj kapitalizam kod nas malo pokrene pa da bude tako." Pri tome uopće ne mislim da radnike u bankama treba tjerati da rade više nego što rade ili nešto slično, samo da se barem u nekim poslovnicama za neke "šaltere" radno vrijeme pomakne

  • da bi se prilagodili klijentima.

Sjećam se da je prije nekoliko godina bio "veliki iskorak" kada su neke službe u Zagrebu uvele i "drugu smjenu" barem u neke dane - mislim da su tu bile gruntovnica i policija -i tako omogućile onima koji rade da obave ono što moraju napraviti (nikom se ne ide u gruntovnicu i policiju iz gušta) bez da izlaze s posla. Činilo se kao veliki iskorak i smjer u kojem treba ići, no zašto se stalo?

Jučer me na ulazu u zgradu, novozagrebački neboder s oko 200 stanova, dočekala obavijest u kojoj stoji da će od ponedjeljka 24.3. krenuti zamjena plinskih ventila po stanovima pa se MORA omogućiti radnicima da dođu i naprave, predviđa se trajanje radova od 3-4 dana, a moguće je da će pristup trebati omogućiti 2x, jednom kad se budu zamjenjivali ventili, jednom kad se ponovno pusti plin u zgradu!

Uzeto doslovno, to bi značilo da trebam visiti u stanu 3-4 dana i željno očekivati kad će mi pokucati na vrata. Really?

Ne bi li slučajno mogli napraviti raspored pa fino po stanovima zakačiti obavijesti u kojima kažu "na dan x.y.2014. u 13:45h će kod vas doći majstor Z, ako ne možete biti tu, nazovite tel. da bi se dogovorili."? Ali to bi bilo prelogično...

Ok, kaže mi draga da ne dramim, da je ionako 2/3 ljudi nezaposleno, penzioneri ili studenti pa im je ovako čak i efikasno (i naravno, u pravu je na taj ciničan način), ali... wtf?

Da, na kraju će to vjerojatno završiti tako da će majstori kucati na vrata, pa ako me nema ćemo se izravno ili preko predstavnice stanara dogovarati kada da dođu opet, ali moglo se jednostavnije.

Previous Post Next Post